Utolsó pillanatban kapott gól okozta a Veszprém vesztét Kielben

Fotó: MTI/EPA/DPA / Axel Heimken

-

Végig szoros mérkőzésen a sérült Momir Ilics nélkül kapott ki a magyar bajnok egy góllal Németországban. A Veszprém maradt a csoport élén.


A csoport első helyének megtartása volt az MVM Veszprém céja a csoportkör 10. fordulójában a német THW Kiellel vendégeként. Az a magyar bajnok mellett szólt, hogy az utóbbi időben (BL-elődöntő, felkészülési mérkőzés) újabban rendre legyőzte az egykor szinte verhetetlen német csapatot. Nagy Lászlóék így tettek októberben is, amikor Veszprémben 29-27-re győztek, igaz, az a győzelem a világklasszis átlövőnek némi fájdalommal is járt, eltört ugyanis a keze, emiatt több mérkőzést is ki kellett hagynia. De, úgy látszik, a Kiel elleni meccsek már csak olyanok, hogy hiányzik egy klasszis átlövőnk, ezúttal Momir Ilics volt kénytelen, ugyancsak kéztörés miatt, a lelátóról szurkolni a társaknak. Egy másik veszprémi sérült, a Kielben egy évtizedet lehúzó Christian Zeitz pedig ezúttal Xavier Sabate munkáját segítette alkalmi másodedzőként.


A hazaiaknak is volt egy fontos hiányzójuk, a csapat egyik legjobbja, a horvát Domagoj Duvnjak sem tudta vállalni a játékot.


Sokáig úgy tűnt, hogy valóban Nagy Lászlóék örülhetnek majd a végén


Veszprémi gólokkal kezdődött meccs, de gyorsan felébredt a Kiel is, és elsősorban a gólerős Dissinger, valamint az exveszprémi Marko Vujin révén tartotta is a lépést. Az első félidő második felében aztán nagyon feszessé vált a veszprémi védekezés, a hazaiak a 12. és a 24. perc között csak két gólt tudtak lőni a remekül védő Mirko Alilovicnak, és ekkor négy góllal is vezetett a magyar bajnok (7-11 a 24. percben). Támadásban Nagy és a szlovén szélső, Kasper Marguc volt elemében, de az északi légió, Andreas Nilsson és Aron Palmarsson is remek volt. Szünet előtt azért összekapta magát a Kiel, faragott a hátrányból, de így is egygólos vendégelőnnyel vonulhattak a csapatok az öltözőbe (11-12).


Xavier Sabate, a veszprém edzője legfeljebb csalódott lehet, szomorú semmiképp


A második félidő egy Vujin-góllal kezdődött, majd állandósult az egy-két gólos veszprémi előny, ami a 41. percig tartott, amikor az egykori veszprémi kedvenc kiegyenlített (16-16). A lélektanilag fontos vezetést azonban nem tudta átvenni a német csapat, mi több, Nagy László találatának köszönhetően kétgólos veszprémi előnnyel kezdődött az utolsó tíz perc (18-20).

De a kézilabdában két gól nem gól, két perc múlva már újra egyenlő volt az állás, és akárhányszor megszerezte a vezetést a Veszprém, mindig ki tudott egyenlíteni a Kiel, így az 59. percben is – persze, hogy Vujin volt a tettes.

Az utolsó perc egy elrontott veszprémi támadással kezdődött, a labdavesztés után azonban a szerb játékvezetők visszaadták a támadás lehetőségét. Nagy László lövését azonban védte Landin kapus, a mérkőzés utolsó támadásából pedig a jó helyzetbe kerülő Dominik Klein nem hibázott, és megnyerte a meccset a hazaiaknak.

A BL csoportküzdelmei a január lengyelországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság után folytatódnak.


Bajnokok Ligája, A csoport, 10. forduló
THW Kiel – MVM Veszprém 25-24 (11-12)
További mérkőzések:
Wisla Plock – PPD Zagreb 23-23
Később játsszák:
PSG – Celje
Besiktas – Flensburg

A csoport állása:
1. Veszprém 15 pont, 2. Flensburg 14 (9 mérkőzés), 3. PSG 14 (9 mérkőzés), 4. Kiel 11, 5. PPD Zagreb 9, 6. Wisla Plock 8, 7. Celje 3 (9 mérkőzés), 8. Besiktas 2 (9 mérkőzés)

B csoport:
Szombaton játszották:
MOL-Pick Szeged – Rhein-Neckar Löwen (német) 30-24 (14-12)
Vardar Szkopje (macedón)–Kolding (dán) 34-24 (18-8)
Kristianstad (svéd)–Montpellier (francia) 29-30 (15-15)
Barcelona (spanyol)–Kielce (lengyel) 31-33 (19-16)

Az állás: 1. Barcelona 15 pont (305-280), 2. Kielce 14 (303-284), 3. RN Löwen 13 (270-252), 4. Szeged 13 (290-279), 5. Szkopje 12, 6. Montpellier 7, 7. Kristianstad 4, 8. Kolding 2

Az A és B csoportból az első helyezettek közvetlenül a negyeddöntőbe, a 2–6. helyezettek pedig a nyolcaddöntőbe kerülnek.