Utolsó percig kampányol a Fidesz

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

A mostani választás becsületbeli ügy – írta közleményében a párt.


A Fidesz szerint a tapolcai időközi országgyűlési képviselőválasztás tétje az, hogy „Tapolca, Ajka, Sümeg és térsége nyertese lesz-e a következő éveknek”.

Miután alacsony a részvétel, szavazásra buzdítanak. Az adatok szerint a szocialista vezetésű Ajkán és a Jobbik vezette Tapolcán mentek el arányaiban sokan szavazni, a fideszes vezetésű Sümeg lakói nem törik magukat. Ebből persze arra még nehéz következtetni, ki kire szavaz. Gyurcsány Ferenc MSZP–Jobbik-párharcra számít, enyhe balos győzelemmel, a Jobbik szerint viszont a szocialisták nincsenek a fasorban sem, a párt szóvivője korábban Fidesz–Jobbik-párharcot említett. A Fidesz most más taktikát követ, mint a veszprémi időközin: hiába múlt azon a kétharmad, Orbán Viktor csak ebbe az időközi kampányba szállt be.

A Fidesz azt is írta, „mivel más pártok aktivistái több alkalommal zaklatták a Fidesz önkénteseit, emellett plakátokat gyújtottak fel és rongáltak meg, ezért feljelentést tesznek az ügyben.” A szélsőbal- és a szélsőjobb-agressziónak nem engednek.


A Jobbik visszautasítja a Fidesz rágalmait, a párt közleménye szerint Kubatov Gábor hordoz a hóna alatt gyanús mappákat, a kormánypárt csapata „zaklatja” a választókat. A párt közleménye szerint a Jobbik betartja a szabályokat.