Utolsó lendületet vesz ma a nyár

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-


Pénteken az ország nyugati felén erősen, keleten változóan felhős lesz az ég - írja a Köpönyeg. A Dunántúlon szórványosan, máshol csak elvétve számíthatunk gyenge esőre, záporra. Estétől aztán nyugaton is csökken a felhőzet. 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet (ÉNy-on lesz a hűvösebb). Fronthatás nem érvényesül.

Szombaton, augusztus 20-án, nemzeti ünnepünk napján reggel a Dunántúlon, főleg a Balaton tág környezetében párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet. A reggeli óráktól nyugat felől fátyolfelhőzet sodródik hazánk térsége fölé, melyből csapadék nem alakul ki. Délután változóan felhős lesz az ég, délen lehet több gomolyfelhő - itt elszórtan zápor is kialakulhat. Nyári melegre van kilátás 29-33 fokos maximumokkal.
Vasárnap Nyugat felől - egy közelgő markáns hidegfront hatására - erősen megnövekszik a felhőzet, és estig nyugaton már többfelé, máshol még csak elszórtan alakulhat ki eső, zápor, zivatar. Estétől a csapadékrendszer tovább halad keleti irányba, több helyen lehet már az országban zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél nagy területen fokozódhat viharossá. ÉNy-on már csak 20 és 25, máshol még 26-33 fokos meleg lesz.