Utast és kalauzt vert egy üllői férfi

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

Átaludta az állomást, felébredt, gúnyolni kezdte a kalauznőt, majd ütött.


A vádlott 2014 októberében szállt fel a Nyugati pályaudvaron a szegedi személyvonatra, ahol a kalauznőtől Üllőig váltott jegyet, majd elaludt. A kalauznő észrevette, hogy a férfi Üllőt elhagyva sem ébredt fel, ezért odament hozzá és megpróbálta felébreszteni, kinyitotta az ablakot és kezével megrázta a vállát.

Sikerült felébresztenie a férfit, majd a kalauznő leült vele szemben és megkérdezte tőle, hogy jól van-e, és hogy meddig utazik, mivel Üllő állomást már elhagyták.

Az ügyészség közleménye szerint erre a vádlott flegmán gúnyolni kezdte a kalauzt, majd hirtelen ököllel megütötte. A kalauznő kiabált és megpróbálta megfékezni a férfit. A kiabálásra felfigyelt a vádlott mögött utazó utas, aki szintén megpróbálta lefogni a vádlottat. A dulakodás közben a vádlott a kalauznőt lefejelte, a segítségére siető férfit pedig ököllel ütötte és megharapta. A vádlottat a következő állomáson az addigra kiérkező rendőrök szállították le a vonatról.

A Monori Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, és közfeladatot ellátó személy támogatója elleni erőszak bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.