Úszva próbálta utolérni az óceánjárót a brit nyugdíjas nő

-

Egy apró félreértés majdnem az életébe került.


A 65 éves Susan Brownt Madeira partjaitól 500 méterre mentették ki halászok az Atlanti óceán jéghideg vízéből vasárnap hajnalban, miután a nő a feltételezések szerint a Marco Polo nevű óceánjáró után ugrott a vízbe a madeirai reptér mellett - írja a Daily Mail. A nő azt hitte, a férje az óceánjárón van, ezért vetette magát a hajó után, mikor az elindult a kikötőből. Abban bízott, hogy így majd valahogy visszajut a fedélzetre.


Az asszony egy veszekedés után vesztette szem elől férjét, Michaelt, a csaknem végzetes esetet pedig egy félreértés okozta: a házaspár lerövidítette 32 napos útját, hogy a portugál szigetről repüljön vissza Bristolba szombat este. A szóváltás után azonban a nő azt hitte, a férje meggondolta magát és visszaszállt a hajóra.

Az asszonynak szerencséje volt, hogy meghallották a sikoltozását a halászok, és éjfél után nem sokkal kimentették. A nő a kézipoggyászába kapaszkodott. Több mint 3 órát töltött a jéghideg vízben, nagy szerencséje volt, hogy túlélte. Kimentése után kórházba szállították kihűlés miatt. Először az intenzív osztályon kezelték, de állapota javult.

Férje, a 69 éves Michael nem a hajóra szállt, hanem a repülőre, és már otthon is van Bristolban.