Úszóklasszis a kézi-Eb kampányfilmjében

-

A várandóssága miatt csak a decemberi Eb imázsfilmjében és nem a jövő hónapban kezdődő kontinensviadalon ad ízelítőt virtuóz megoldásaiból Görbicz Anita. A mozgóképen feltűnik Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, aki lábbal dekázgat a vaxmentesen hófehér labdával miután a világklasszis kézis kilőtte a kezéből a telefont.


„A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) rövidfilmjében a Győri Audi ETO KC Bajnokok Ligája-győztes világklasszisa vezet egy támadást, a lassított felvételek alatt a »gondolatai« hallhatóak, majd a pálya szélén álló olimpiai- világ- és Európa-bajnok úszót hozza játékba” – magyarázza a szövetség hivatalos műleírása a decemberi, horvát-magyar rendezésű kézilabda Európa-bajnokság reklámját.A kampányfilm mai bemutatóján a filmen kívül másról is szó esett. Marczinka Zoltán, az esemény szervezőbizottságának nevében beszámolt arról, hogy a jegyek 40-42 százalékét már értékesítették. Megkapták az Európai Kézilabda Szövetségtől a mobillelátók létesítéséhez szükséges engedélyeket is, így a Papp László Sportarénában 11 200-an követhetik majd figyelemmel a döntőt.
Németh András szövetség kapitány azt is elmondta, hogy a felkészülés négy hét múlva indul, addig a játékosok a klubjukban edzenek. A gárda november 29-én az osztrákokkal, december 4-én pedig a franciákkal Győrben játszik felkészülési mérkőzést. A szakember kitért Görbicz Anita hiányára is. Mint mondta, az irányító pozitív szemlélete sokat segít általában a csapatnak, ezért megkérte őt arra, hogy segítsen az együttesnek a kontinensviadal alatt, amit a játékos örömmel el is vállalt.
A keddi eseményen bejelentették, hogy a torna hivatalos szállítópartnere a szövetség egyik főtámogatója, a Mercedes-Benz Hungária lesz.