Uszodát is szeretne az államtitkár

Fotó: MTI/MTVA / Beliczay László

-

A Bors ellátogatott L. Simon László panziójába, amely hamarosan egy egymilliárdos állami útfelújítás előnyeit élvezheti.


Az újságírók maguk is úgy találták, hogy megérett az Agárdtól Zichyújfalu felé vezető út a felújításra, folt hátán folt, csupa kátyú. A panzió környéke azonban már rendezett, bár nem sok vendéggel találkoztak. A Bors megkérdezte, miként megy az üzlet, de a Miniszterelnökség államtitkára nem tudta rá a választ, mert a családi vállalkozásban nem ő az ügyvezető.


A VS.hu megnézte: a Simon és Simon Kft. masszívan veszteséges. A forgalma 2013-ban még 65 millió forint volt, tavaly viszont már csak 33 millió, így a vesztesége is nőtt, amiből két éve 24 millió forintot halmozott fel, 2014-ben pedig már 33 millió forintot. A gyümölcs- és szőlőtermesztéssel foglalkozó cég mérlegbeszámolója szerint a gondot a kedvezőtlen időjárás és a kártevők okozták. A panzió iránti érdeklődés állítólag fellendülőben, de a válság után még mindig nem állt talpra az idegenforgalom, ezért kevesebb a vendég. A saját készítésű gyümölcspálinkából tavaly 100 ezer forint értékben forgalmaztak L. Simonék. A céggel szemben rendszeres az adóhivatali végrehajtás elrendelése, amit a jelek szerint befizetés követ. Legutóbb április 28-án indult eljárás, amit 30-án már le is zártak.

Az államtitkár a Borsnak beszélt arról is, hogy a térség országgyűlési képviselőjeként további fejlesztéseket is szeretnének elérni. "27-28 ezer ember él a környéken, Gárdony járási székhely, megérdemlünk hát egy uszodát is" - idézte a lap L. Simon Lászlót.