Uszítás, jobbikozás: Gyurcsányék beolvastak Orbánnak menekültügyben

-


A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a miniszterelnök álkonzultációt kíván folytatni a bevándorlásról. Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke közleményében azt írta, „a magyar jobboldal helycserés támadását folytatta Orbán Viktor” a reggeli rádióinterjújában.

„Az uszításban Vona Gábort is felülmúló miniszterelnök” szerint nincs szükség bevándorlókra Európában, és „pusztán keresztényi szeretettől vezérelve” dolgoztatná a hazájukból elmenekült, nálunk bebörtönzött bevándorlókat itt tartózkodásuk alatt – fogalmazott.

Molnár Csaba szerint a jobbikos szavazók után ácsingózó miniszterelnöknek fel sem tűnik, hogy az ilyen uszításaival saját nemzete ellen is beszél, hiszen Magyarország nemcsak a világháborúk, hanem az '56-os forradalom alkalmával is elvárta a Nyugattól a magyar menekültek befogadását.

Az ellenzéki politikus közölte: a „kétségbeesésében szélsőségességi versenybe kezdett miniszterelnök újra krónikus populizmussal kívánja megtartani korrupt maffiakormánya egyre olvadó támogatottságát, amely se nem keresztény, se nem nemzeti, ellenben visszataszító és szégyenletes”.

Hangsúlyozta: a Demokratikus Koalíció elkötelezett a közös európai menekültpolitika mellett, amelynek alappillére az emberség és a közös felelősségvállalás.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban közölte, hogy a kormány hamarosan megindítja az illegális határátlépőkkel kapcsolatos nemzeti konzultációt.