Úristen, milyen meccsekkel kezdódött az NFL-rájátszás!

Fotó: Getty Images / Jamie Squire

-

A szombat is bolond volt, de az igazi őrület csak vasárnap jött. Ponteső itt, pontínség ott, és egyetlen hazai csapat sem tudott nyerni a Wild Card körben.


Vasárnap rendezték az észak-amerikai profi amerikaifoci-liga (NFL) rájátszásának első körének (Wild Card) második játéknapját, amikor a tét a Nemzeti Főcsoport elődöntőjébe jutás volt.


Előbb az alapszakaszt 11-5-ös mérleggel behúzó Minnesota Vikings fogadta a 10-6-tal végző a Seattle Seahawksot. Az istentelen hidegben, -20 fokban rendezett találkozón a hazaiak három mezőnygóllg jutottak a harmadik negyed végére, azaz az utolsó 15 percet touch down nélkül, de 9-0-s előnnyel kezdhették a Vikingek.


Egy kicsit hűvös volt...


A meccs egyetlen hatpontosát végül a vendég Seattle szerezte meg, amikor a zárónegyed elején Russel Wilson passzát Doug Baldwin kapta el a hazaiak célterületén belül, Steven Hauschka pedig a jutalomrúgást is értékesítette (9-7). Nem sokkal ezután a Vikings egy támadás során eladta a labdát, a Seahawks köszönte szépen, eljutottak mezőnygólig, és Hauschka be is vágta (10-9), Két perccel a vége előtt a Vikings még fordíthatott volna, de az addig biztos lábbal rúgó Blair Walsh most lefagyott, hibázott, így nyert a Seattle, és készülhet a Carolina Panthers elleni elődöntőre.


Ilyen irányítóval nehéz kikapni


A másik vasárnapi mérkőzés meglehetősen fordulatosra sikeredett. Az idei szezonban a sérülések ellenére is egy rendes csapat benyomását keltő Washington Redskins (9-7) fogadta a meglehetősen hullámzóan teljesítő, de éppen ezért veszélyes Green Bay Packerst (10-6).


A fővárosiak kezdtek jobban, beszorították a támadásban totálisan tanácstalan vendégeket, és előbb egy sack (célterületen belül vitték földre Aaron Rodgerst, a Packs irányítóját), majd egy mezőnygól után már 5-0-ra vezettek. Ami csak azért nem lett több, mert DeSean Jackson elkönnyelműsködött egy TD-futást, és nem figyelt oda, hogy lenne még fél méter, amit meg kéne tenni a labdával.

Szerencséjükre azonban Rodgers, a liga egyik legjobb irányítója élete egyik legrosszabb kezdését mutatta be, első kilenc passzából csak egy volt sikeres. Ilyenkor kell futni, azonban vasárnap ez ugyanolyan csőd volt, az első félidőben a „Sajtfejűek” 17 yardot tettek meg a földön. A Redskins ezt még egy TD-vel bosszulta meg, azonban az extrapont kimaradt (0-11).


Jordan Reed pazar elkapása nem sokat ért a végén


A második negyedre aztán észhez tért a Packers: Rodgers adott két TD-t érő passzt, és még egy mezőnygól is beakadt, azaz fordítottak a vendégek (11-17). A harmadik negyed a washingtoni irányító, Kirk Cousins futott TD-jével indult, és kevesen gondolták, hogy a Redskins már nem szerez több pontot az idei szezonban. A vendégek viszont ezután már örömfocit játszottak: Két futott TD, két jutalomrúgás és egy mezőnygól padlóra küldte a Redskinst, a Packers végül 35-18-ra nyert, és készülhet az Arizona Cardinals elleni meccsre.


Ha Aaron Rodgers belelendül


Érdekesség, hogy azok után, hogy a playoffba jutó csapatok mennyi erőfeszítést tettek azért, hogy megszerezzék a hazai pálya előnyét, egyetlen csapat sem nyert saját közönsége lőtt. Szombaton a Houston és a Cincinnati míg vasárnap a Minnesota és a Washington is kikapott otthon.


NFL, rájátszás, 1. kör:

NFC
Minnesota Vikings–Seattle Seahawks 9-10
Washington Redskins–Green Bay Packers 18-35
szombati mérkőzések (AFC):
Houston Texans–Kansas City Chiefs 0-30
Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers 16-18

A 2. kör (főcsoport elődöntők) párosítása
AFC
New England Patriots–Kansas City Chiefs
Denver Broncos–Pittsburgh Steelers
NFC
Carolina Panthers–Seattle Seahawks
Arizona Cardinals–Green Bay Packers


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!