Üresen maradhat a Hertha kapuja az idénynyitón

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Na jó, ez talán túlzás, de tény, hogy egyetlen egészséges kapusa sem maradt Dárdainak négy nappal az Augsburg elleni bajnoki előtt.


Szombat délután fél négykor az Augsburgot fogadja Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a Bundesliga tavaszi idényének rajtján. A Hertha remekelt az ősszel, a harmadik helyen szilveszterezett, Dárdait a legjobb edzők közt jegyzik jelenleg Németországban.

Viszont az idénynyitó előtt komoly bajba került: az első számú kapus, Rune Jarstein kihagyta a legutóbbi edzést, és, mint mondta, fogalma sincs, hogy játszhat-e a hétvégén. Helyettese, Thomas Kraft sem nyerte vissza még az erejét, úgy érzi, jelenleg csak hetven százalékos. Kraftnak vállsérülése volt, a magas labdák lehúzásánál még mindig fájdalmat érez.

Ott van még Sascha Burcher, aki a derekán és a kézfején sérült meg, Marius Gersbeckkel viszont egyáltalán nem számolhat a csapat, mivel télen kölcsönadták a Chemnitznek.

Mit tesz ilyen körülmények közt Dárdai? Kivár egészen az utolsó edzés végéig, és csak akkor választja ki a legkevésbé sérült emberét, akit a kapuba küldhet az idénynyitón.