Ünnepélyesen is befejeződött a 17. FINA Masters Világbajnokság

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Vasárnap este véget ért Magyarország minden eddiginél nagyobb sportrendezvényének második felvonása.


A Margitszigeti Atlétikai Központban megtartott ceremónián beszédet mondott Seszták Miklós, a 17. FINA Világbajnokság szervezőbizottságának elnöke, Mohamed Diop, a FINA Büreau tagja, valamint Yum Bang, Kvangdzsu 2019-es FINA VB szervezőbizottságának vezetője . Mohamed Diop azt mondta, Magyarország a FINA Világbajnokság után lenyűgöző Masters Világbajnokságot rendezett. A Nemzetközi Úszószövetség óriási jelentőséget tulajdonít a Masters Világbajnokságnak, hiszen az elit sporton kívül a nemzetközi szövetség küldetése, hogy minden korosztály számára népszerűsítse a vizes sportokat – írja közleményében a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. Diop megköszönte a kormánynak, a szervezőknek és önkénteseknek, hogy a Masters Világbajnokság résztvevőinek is ugyanolyan feltételeket biztosított, mint a világ legjobbjainak.

A szervező bizottság elnöke azt mondta: „Megcsináltuk! Megcsináltátok! ... A Masters világbajnokságnak is itt a vége – de újabb és újabb kihívások következnek. Hiszem, remélem, hogy előbb vagy utóbb ez a fantasztikus sorozat még inkább kicsúcsosodik.” Seszták megköszönte mindazok áldozatos munkáját, akik elősegítették a világbajnokság sikerét.

Yum Bang, a 18. FINA Világbajnokság szervezőbizottságának vezetője gratulált Magyarországnak, hogy tökéletes házigazdája volt a Masters Világbajnokság eseményének is. Szerinte a kétéves felkészülési idő példaértékű minden jövőbeli fogadóország számára. Két év múlva Kvangdzsu-n lesz a világ szeme, mely nagyszerű lehetőség a bemutatkozásra. A 2019-es vizes világbajnokság vezetője szerint Kvandzsu sportváros, mely a demokráciára, az emberi értékekre és a békére épít. Ezen értékek fognak visszaköszönni a 2019-es FINA Világbajnokságon is, melyre szeretettel várja a magyar képviseletet.

A beszédeket előtt a közönség rövid összefoglalót láthatott a 17. FINA Világbajnokság legjobb pillanatairól, a beszédek után pedig Kvandzsu bemutatkozó videóját tekinthették meg. Az eseményt a Talamba zenekar koncertje és a Garami Funky Staff előadása követte.