Ünnepelnek Melania Trump szülővárosában

Fotó: DPA / RON SACHS

-

Szőlőfesztivállal, Melania-palacsintával, -tortával és tárlatvezetésekkel ünneplik meg az első szlovén származású first ladyt, Melania Trumpot szülővárosában, Sevnicában.


Több mint száz vendéget várnak a beiktatás napján egy jótékonysági estre a Dolnisek étterembe, amelynek tulajdonosa, Mitja Dolnisek a sevnicai Rotary Club elnöke. A vendéglőben szlovén és amerikai ételeket szolgálnak majd fel, a meghívottak között lesz többek között Srecko Ocvirk polgármester és számos újságíró is.Sevinica polgármestere azt mondta: bízik abban, hogy az új first lady jótékony hatással lesz Szlovénia, valamint a város turisztikai és egyéb kínálatára. Azt is mondta, hogy azok a külföldi újságírók is megváltoztatták véleményüket, akik az amerikai kampány alatt készítettek riportokat a városról, amelyet úgy próbáltak meg bemutatni, mint valami kommunista hagyatékot, tönkrement iparral. Most viszont valóban érdeklődnek az itt élő emberek és a táj szépsége iránt – mondta a polgármester.

Pénteken és a hétvégén idegenvezetők állnak az odalátogatók rendelkezésére. A közeli hegyen helyi márkákból és termékekből rendeznek vásárt. Szombaton tárlatvezetés lesz a közeli 12. századi kastélyban, és egy új étterem is nyílik az alkalomra. Vasárnap szőlőfesztivált szerveznek a várhegy déli oldalán. A városban egyébként a választások óta kapható Melania Trump nevével fémjelzett palacsinta, pohárdesszert és méz is, ám a legnagyobb médiafigyelmet a Melania-torta kapta, amellyel egy helyi pékség rukkolt elő még tavaly.