Ultrák lepték el a Belvárost, összecsaptak a rendőrökkel

-

Nagyjából 200 focianarchista indult el a Városligetből a Deák térhez, ahol összecsaptak a rendőrökkel. A környékről mindenki futva menekült. Lövésnek hallatszó hangok is eldördültek.


Éjfél körül egyik pillanatról a másikra eltakart arcú, feketébe öltözött focihuligánok hatalmas csoportja lepte el a Madách tér és a Deák tér környékét. Feltehetően a közelgő magyar-román mérkőzés miatt gyűltek össze az ultrák, ám olyan híreket is lehetett hallani, hogy a Keleti pályaudvar felé veszik majd az irányt. A randalírozók magyarok voltak, a vonulásról az ultrák a Facebook-oldalukon is beszámoltak. Az oldalt azóta letiltották. Az Index szerint a Deák téren román szurkolókba botlottak, ekkor tört ki a balhé. A rendőrségi közlemény szerint a lövéseknek hallatszó durranásokat a huligánok által egymásra dobált petárdák, hanggránátok okozták.Nem sokkal később a rendőrség is nagy erőkkel kivonult, több tucat rendőrautót lehetett látni.


A forgalom nem állt le a Deák tér környéki utakon, ám a sok rendőrautó nehezítette a haladást. A BRFK egyébként már csütörtök délután kiemelt kockázatúvá minősítette a pénteki magyar-román Eb-selejtezőt.