Ultimátumot adtak a kormánynak az egyik kórház dolgozói

-

Két hónapja van lépni a kormánynak, különben más módon adnak nyomatékot béremelési követelésüknek.


Általános és arányos bérfelzárkóztatást követelnek minden egészségügyben dolgozó számára a Fejér Megyei Szent György Kórház orvosai.Két hónapon belül érdemi intézkedést várunk - államtitkár csere helyett - és nem szeretnénk arra kényszerülni, hogy más módon adjunk nyomatékot indokoltan megfogalmazott követeléseiknek! Szeretnénk végre elfogadható személyi és tárgyi feltételek között végezni a munkánkat a beteg emberek javára, zavartalan ellátásukat biztosítva.

Hozzáteszik, hogy miközben az ország egyre jobban teljesít, az egészségügyre kevesebbet költ a kormány GDP arányosan, mint a Visegrádi Négyek többi országa. A lakosság halálozási mutatói viszont rosszak, az életkilátások az európai átlagtól lényegesen elmaradnak.

A fejér megyeiek a szegedi orvosok nyílt levele után szólaltak meg. 46 orvos az áldatlan állapotokra panaszkodott, és azt kérdezik az egészségügyi államtitkártól, milyen határidőt ad a hálapénz kikopására, milyen lépéseket tesznek az orvoselvándorlás mérséklésére illetve mikorra hívnak össze kerekasztalt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma erre azt válaszolta, hogy a konzultáció folyamatos, az orvoselvándorlás mértékét és a kórházak adósságát is csökkentették.