Újságírókkal verekedett Valentino Rossi riválisa

-

A MotoGP-bajnok Marc Márquez házánál balhéztak olasz újságírók. Kamera tört, a motoros könnyebben megsérült, és perelni készül.


Perelni készül Marc Márquez, a MotoGP kétszeres világbajnoka, miután olasz újságírók sértegették a házánál, majd a vita tettlegességig is fajult. Márquez az utolsó két futamon vitatható módon nyúlt bele Valentino Rossi és Jorge Lorenzo vb-győzelemért folyó harcába: mindkétszer Rossit hátráltatta, vélhetően személyes ellentét miatt, ám ő maga mindössze annyit mondott, hogy csak a saját versenyét futotta.


Rossi viszont nem bírta ezt idegekkel, egy ponton bevárta Márquezt, majd megrúgta a motorját - Rossi és csapata, a Yamaha szerint csak lecsúszott a lába a tartóról -, Márquez elesett, és fel kellett adnia a versenyt. Rossit azzal büntették, hogy az idényzáró valenciai futamot az utolsó helyről kell majd kezdenie. Jelenleg mindössze hét pont az előnye a vb-n Lorenzo előtt, a győzelemért ugyanúgy 25 pont jár, mint az F1-ben.

Sokak szerint Márquez felelősségét ugyanúgy vizsgálni kellene az esetben, mert a motorversenyzés íratlan szabálya szerint nem szólnak bele két, vb-győzelemért harcoló versenyző dolgába. Rossi szerint Márquez ráadásul sunyin tette mindezt, végig tagadva, hogy hátsószándékból vezetett volna. Két olasz újságíró, és a velük tartó operatőr éppen azért látogatott Márquez otthonához, hogy átadjon neki egy gúnyos kupát.


Le nostre Iene Stefano Corti e Alessandro Onnis oggi pomeriggio sono andati in Spagna per provare a consegnare al pilota...

Szerző: Le Iene2015. október 30.

Stefano Cortit és Alessandro Onnist, a Le lene (Hiénák) című tv-show riportereit azonban nem fogadta Márquez, aki a testvérével, az apjával és egy barátjukkal érkezett haza egy dirt bike edzésről. Szerintük amikor át akarták adni a kupát, megtámadták őket, összetörték a kamerájukat, és elvették a videokártyát. „Valószínűleg nagyobb kupát akartak” – írták gúnyosan.


Emilio Alzamora, Márquez mentora viszont arról számolt be, hogy az újságírók üvöltöztek a Márquez családdal, és bántalmazták őket, maga a versenyző is megsérült a nyakán, de nem súlyosan. „Ez túlmegy a sport határain, ilyesminek nem szabadna előfordulnia, ezért jogi lépéseket teszünk az ügyben” - közölte Alzamora, megjegyezve, hogy Márquez készül a következő futamra, mint normálisan.


Hoy un poquito de dirt track en @motocros_rufea / Today some dirt track! #lightshoe works well!👍🏼 @nilox_sport #dirttrack

Szerző: Marc Márquez2015. október 30.

Márquez nem adott magáról hírt, csak annyit, hogy dirt bike edzése volt. Az idényzárót november nyolcadikán rendezik majd, Márquez számára már csak az összetettbeli harmadik helye megőrzése a tét.


Közben egy online petíciókat megfogalmazó oldalon már több mint félmillióan írták alá, hogy töröljék Rossi büntetését, hogy normális versenyen dőlhessen el a vb-győzelem sorsa Valenciában.