Újságírók állnak bíróság elé Katalin hercegné félmeztelen fotói miatt

Fotó: Getty Images / WPA Pool

-

Kate Middleton Dél-Franciaországban monokinizett.


Újságírók, fotósok és a kiadóvezető áll bíróság elé Franciaországban, mert megsértették Katalin cambridge-i hercegnő magánéleti jogait, amikor 2012-ben olyan felvételeket hoztak róla nyilvánosságra, amelyeken félmeztelen volt – értesült kedden bírósági forrásokból az AFP.

A lesifotókat teleobjektívvel készítették Vilmos brit királyi herceg feleségéről, amikor a hercegné dél-franciaországi nyaralásuk alatt egy magánház teraszán napozott.

A képek először a La Provence című helyi lapban jelentek meg 2012. szeptember 7-én, egy héttel később a Closer francia sztármagazin publikálta őket sokkal szélesebb olvasótáborának, nagy felháborodást keltve a brit királyi családban.

A La Provence vezetői tagadták, hogy munkatársaik készítették volna a jogsértő felvételeket, amelyeket később más európai lapok – köztük az olasz Chi – is átvettek. Utóbbi a Closerrel együtt Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök Mondadori kiadójának tulajdonában van.

A brit királyi család ügyvédei jogi úton tiltották meg a képek további terjesztését, és a tettesek ellen pert indítottak.

A Closer főszerkesztőjének, a lapot kiadó Mondadori vezetőjének, három fotósnak és a La Provence helyi lap egy újságírójának 2017-ben kell az ügyben bíróság elé állnia.