Újraindulhat a bíróságon a moszkvai ingatlanügy

Fotó: MTI/EPA/SERGEI CHIRIKOV / MTI/EPA/SERGEI CHIRIKOV

-

Az ügyészség szerint a bíróság rosszul értékelte a bizonyítékokat.


A Fővárosi Ítélőtáblán márciusban újraindulhat a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség eladásának ügye. A vádhatóság indítványozta az elsőfokú ítélet megsemmisítését és a megismételt tárgyalást – írja a Magyar Idők.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szerint a Budapest Környéki Törvényszék rosszul értékelte a bizonyítékokat, és nem tárta fel teljesen a sok milliárdos kárt okozó adásvétel körülményeit, amikor felmentette a hűtlen kezeléssel vádolt Székely Árpád volt moszkvai nagykövetet és bűnpártolással vádolt társait.


A piaci ár alatt

A vádhatóság szerint az épületet jóval a piaci ár alatt adták el 2008-ban, mert a költségvetés az összedőlés határán volt. Az eladást a Gyurcsány-kormány idején az akkori nagykövet intézte, hűtlen kezelést elkövetve.

Horváthné Fekszi Márta, a Külügyminisztérium volt államtitkára, Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatója és Császy Zsolt, az MNV volt értékesítési igazgatója, valamint további három vádlott bűnpártolást követett el a vád szerint.