Újra üzemel a Los Angeles-i repülőtér

-

A biztonsági őrök is pánikba estek valamitől, és azt kiabálták, hogy mindenki meneküljön.


Vaklármának bizonyult a riadó, amelyet a Los Angeles-i repülőtéren rendeltek el. A rendőrség szerint „a Los Angeles nemzetközi repülőterén eldördült lövésekről szóló jelentések hamisaknak bizonyultak, csupán erős zajról volt szó”. Hétfőn, a kora délelőtti órákban helyreállt a rend, ismét fogadnak és indítanak járatokat.

Hétfőre virradóra a repülőtér több pontjáról többen is arról értesítették a rendőrséget, hogy lövések zaja hallatszik. Pánik uralkodott el, az emberek fejvesztve rohantak ki a terminálokról a kifutópályára. A biztonsági őrök is azt kiáltozták, hogy lőnek, mindenki meneküljön. Az érkezési és az indulási zónákat lezárták, az éppen érkező 23 járatot átirányították más légikikötőkbe.

A kiérkező rendőrök a repülőtér központi terminálját, valamint további két terminált azonnal lezártak, és megkezdték az ellenőrzést. A nagy zűrzavarban letartóztattak egy Zorro-ruhát viselő férfit, akiről kiderült, hogy ártalmatlan utas, egy másiknál pedig kardot találtak – ám az műanyagból készült játék volt. A repülőtéren mintegy két órát szünetelt a forgalom, amely a kora délelőtti órákra állt helyre. A rendőrség megkezdte az alapos és átfogó vizsgálatot.

Két hónappal ezelőtt hasonló vaklárma miatt a New York-i Kennedy repülőteret zárták le. A Los Angeles-i repülőtéren 2013-ban egy fegyveres férfi valóban tüzet nyitott, és a légikikötő biztonságáért felelős egyik tisztet agyonlőtte, három másik embert megsebesített. A merénylőt a rendőrség elfogta.