Újra robbantottak Bangkokban, de ezúttal nincsenek áldozatok

Fotó: MTI/EPA / Diego Azubel

-

Újabb robbantást követtek el Bangkok egyik belvárosi kerületében kedden, egy nappal azután, hogy sajtójelentések szerint huszonhét ember vesztette életét egy pokolgépes merényletben. Ezúttal nem voltak áldozatok, ugyanis az elkövető a robbanószerkezetet egy hídról dobta el, de az a vízbe esett - közölte a helyi rendőrség.


Az ismeretlen férfi egy forgalmas móló irányába hajította a szerkezetet a Csaophraja folyó fölötti hídról, de az egy csatornában landolt és a vízben robbant fel. Ha a pokolgép nem a vízbe esik, akkor a támadás bizonyára áldozatokkal járt volna - közölte Natakit Sirivongtavan, a kerület rendőrparancsnok-helyettese. A közelben metróállomás és több szálloda is található.


Hétfőn este a thaiföldi főváros egyik legforgalmasabb csomópontjánál, egy híres hindu szentély közelében követtek el pokolgépes merényletet. A detonáció halálos áldozatainak számáról - fél nap elteltével - még mindig ellentmondásosak a hírek: a rendőrség szerint 16-an, a helyi sajtó tudomása alapján 27-en vesztették életüket, köztük négy külföldi.