Újra rács mögött a bundakirály

Fotó: AFP / ROSLAN RAHMAN

-

A szingapúri rendőrség ismét letartóztatta Dan Tant. A férfi az Interpol szerint egy globális csaló-hálózat egyik irányítója.


Dan Tant még 2013 októberében vették őrizetbe, majd a múlt héten, egy bírósági rendelet alapján kiengedték. Nem sokáig örülhetett a szabadságnak: kedden ismét letartóztatták, „bűnügyi tevékenységben való feltételezett részvétel” miatt, ahogy a rendőrség fogalmaz.

Tan ártatlannak vallja magát, míg az ügyvédje, Hamidul Haq szerdán azt nyilatkozta, próbál a végére járni, pontosan miért is tartóztatták le az ügyfelét. Tan ellen több országban is elfogató parancs van érvényben, köztük Olaszországban is. Az Interpol több száz meccs eredményének manipulálásával vádolja, köztük Serie A- és B-meccsekével is.

Az 51 éves férfi a feltételezések szerint évekig a világ egyik leghírhedtebb bunda-szindikátusát irányította. Szingapúrban egy törvény lehetővé teszi a feltételezett bűnözők határozatlan ideig való fogva tartását, tárgyalás nélkül. Ezeket az eseteket évente felülvizsgálják. Az egyik bíró mégis törvénytelennek találta Tan fogva tartását, mivel nem jelent veszélyt a környezetére.