Újra pörög a drogbiznisz

-

Most, hogy lényegesen alábbhagyott az embercsempészet a szerb-magyar határon, visszajött a képbe a másik üzleti lehetőség. Több kilogramm kábítószert találtak a rendőrök egy autóban Röszkén. Egy embert őrizetbe vettek, ellene kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.


Egy német honosságú autót ellenőriztek a rendőrök a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen hétfőn hajnali egykor. Az autóban két szerb állampolgár ült, épp elhagyni készültek Magyarországot.

A jármű átvizsgálásakor a rendőrök a hátsó utastér padlózata alatt kialakított rejtekhelyen 7 darab kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagot találtak. A gyors teszt alapján mintegy 7,5 kilogramm amfetamin tartalmú anyagról van szó, amit a rendőrök lefoglaltak.
A sofőr azt vallotta, nem tudott a kábítószerről, az anyag a nyomozás eddigi adatai szerint az autó tulajdonosához, a vele utazó, Németországban dolgozó társához köthető. A 27 éves szerb férfit a rendőrök előállították majd őrizetbe vették. Kábítószer birtoklás gyanúja miatt indult ellene eljárás. A sofőrt tanúként hallgatták ki.