Újra olvashat népszabadságos cikkeket

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

A jövő héten utcára kerülő Fedél Nélkül című magazin legfrissebb számában jelennek meg a Népszabadság munkatársainak írásai – értesült az ATV Híradója.


Az atv.hu megkeresésére Gergely Márton főszerkesztő-helyettes megerősítette, hogy a hajléktalanok által az utcán terjesztett 12 oldalas laphoz fűznek hozzá további 12 oldalt, amelyen a Népszabadság szerzői gárdájának, a lap szellemiségéhez közel álló szerzőknek és a napilapnál híressé vált publicistáknak az írásai jelennek majd meg, a Népszabadság díjazott fotóival színesítve.

Az ötlet kezdeményezői kifizetik a Fedél Nélkül szerkesztősége számára a fúzióból adódó többletköltségeket, és az eladott példányokból származó bevétel, a szokásoknak megfelelően a továbbiakban is a Fedél Nélkült fényképes igazolvánnyal áruló hajléktalanoknál marad – tette hozzá Gergely Márton.

Mint elmondta: a Népszabadság csapata sok felületfelajánlást kapott az elmúlt napokban, ám az újságírók a szerkesztőség helyzetének váratlan megváltozása okán a Fedél Nélkül-lel akartak szolidaritást vállalni.