Újra munkába áll a zimbabwei oroszlánt levadászó fogorvos

-

A nyilvánosság és a rendőrség elől több mint egy hónapja bujkáló Walter Palmer most egy interjúban igyekszik tisztázni magát.


A gazdag amerikai fogorvos, aki nemrég világszerte az állatbarátok ellenségévé vált a zimbabwei Hwangei Nemzeti Park büszkeségének megöléséért, elmondta, hogy nagyon feldúlta a hozzá közel állókkal szembeni gyűlölködés, de kedden visszatér a Minneapolis külvárosában lévő rendelőjébe.

A The Associated Press hírügynökségnek és a minneapolisi Star Tribune című lapnak adott interjújában a gazdag amerikai fogorvos elismételte korábbi kijelentését, amely szerint törvényesen járt el és megdöbbent, amikor kiderült, hogy vadásztársaival Zimbabwe egyik értékes állatát ölték meg. „Ha tudtam volna, hogy ennek az oroszlánnak neve van és fontos az ország, vagy egy tanulmány számára, akkor természetesen nem terítettem volna le" - fogalmazott Palmer.

A mindössze 25 perces vasárnap esti interjú során - amelyről sem videofelvétel, sem fénykép nem készült - Palmer számos kérdésre nem volt hajlandó válaszolni a vadászattal kapcsolatban, és gyakorta konzultált tanácsadójával, Joe Friedberggel.

Zimbabwei illetékesek az amerikai férfi kiadatását követelik, ám mostanáig nem érkezett hír arról, hogy bármilyen hivatalos lépés is történt volna ennek ügyében. Miután július végén Palmert nevezték meg Cecil gyilkosaként, a férfi bloomingtoni rendelőjét és Eden Prairie-i otthonát ellepték a tüntetők, és floridai nyaralóját is megrongálták. Mint most elmondta, "mélyen lesújtja", hogy kellemetlenséget okozott az alkalmazottainak. Több heti szünetelés után a rendelője augusztus végén nyitott ki újra, ő maga azonban csak a héten lát munkához. A fogorvos nem volt hajlandó elárulni, hogy hol töltötte az elmúlt hat hetet, továbbá azt sem, hogy milyen biztonsági intézkedéseket tett saját nyugalma érdekében.