Újra mozikba kerül a Forrest Gump

Fotó: Cinemagraph / Cinemagraph

-

HÁTTÉR

Ráadásul Imaxben. Idén van a film húsz éves évfordulója. Az amerikaiaknak szeptember 5-ig kell várniuk, hogy velünk mi lesz, még kérdés.


Az 1994-es Tom Hanks-alapfilm elnyerte anno a legjobb filmnek járó Oscart is, teljes volt a siker. Mindenki tudja minimum azt, hogy az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Tom Hanks azóta is igazán nagyon jó színész, de Robert Zemeckis (akinek a Vissza a jövőbe-filmeket is köszönjük) képes volt olyan dolgot rendezni, mint a Beowulf – és csomó mindent, amit említeni sem kell. Talán most, húsz évvel később újra megszállja valami jó. Mint a borsót a héja.


forrest

Mozit a moziboltból

A régi, mindenki által imádott filmek 3D-s újrahasznosítása bőrlehúzása nem mindig sikerült jól – írja a Hollywood Reporter. Az Oroszlánkirály 2011-ben 94 milliót hozott hazai pályán, de mások, például a Csillagok háborúja első része, a Baljós árnyak, kevésbé jártak jól. Lehet, azért, mert az Oroszlánkirály zseniális, a Baljós árnyak pedig nem az. Az elveszett frigyláda fosztogatói klasszikus Indiana Jones-film például összesen 3 millió dolláros extra bevételt szerzett 2012-es Imax-vetítésein.