Újra lezárnak a taxisok egy sávot a Deák téren az Uber miatt

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

Nem elégedettek az eddigi eredményekkel.


Csütörtökön újra tiltakoznak a taxisok az Uber ellen. Előbb felvonulnak Budapesten, majd a Deák téren lezárnak egy sávot, hasonlóan a januári tiltakozásukhoz. A Hír TV úgy tudja, azért ismétlik meg a demonstrációt, mert elégedetlenek a a minisztérium és a hatóságok eddigi munkájával, szerintük elmaradtak az ígért összehangolt ellenőrzések, az internetes fuvarszervező cég sofőrjeinek többsége pedig változatlanul engedély nélkül dolgozik.


Horacsek Róbert, a demonstráció szervezője a csatornának úgy nyilatkozott, hogy „az utcai meglátásaink alapján a meghozott rendeletek, rendeletmódosítások a januári sztrájkot követő időszakban valahol mintha elakadtak volna a végrehajtás és megvalósítás során. Figyelemfelkeltő sztrájkot szervezünk. Most már bejelentett módon, engedélyezetten fogjuk végrehajtani, felhívnám a figyelmet, hogy a lakosság minél kisebb akadályozásával próbáljuk, tehát a sávszűkítés is úgy lesz megoldva a Bajcsy–Andrássy-kereszteződésben, hogy minél kevesebb fennakadást okozzunk a forgalomban.”

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyébként kedden azt közölte, hogy újra nyomoznak az Uber ellen, mert eddig nem ismert adatokról szereztek tudomást.