Újra lesz Peking–Budapest repülőjárat

-

Újra lesz közvetlen légi összeköttetés május 1-jétől Kína és Magyarország, Peking és Budapest között – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A légi összeköttetést az Air China kínai állami légitársaság biztosítja majd heti négy alkalommal A330-as gépekkel.


Pekingből indulva a gépek Minszkben egy rövid időre megállva érkeznek Budapestre, de visszafelé a járat már közvetlenül Pekingbe érkezik. A miniszter az új légi járat elindítását Peking és Budapest között a keleti nyitás stratégiájának újabb sikerpontjaként jellemezte.

A miniszter tájékoztatása szerint az Air China Kína állami tulajdonú nemzeti légitársasága, amely egyetlen kínai légitársaságként került fel a világ 500 legértékesebb márkájának listájára. A légitársaság 523 géppel rendelkezik, 326 útvonalat üzemeltet, 2013-ban 15 milliárd dolláros forgalmat bonyolított, és 78 millió utast szállított. A – logójában főnixmadarat ábrázoló – Air China légitársaság jelenleg 14 közvetlen európai járatot üzemeltet.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy korábban, 2012 márciusáig volt már közvetlen légi összeköttetés Magyarország és Kína között.