Újra látogatható a charlestoni gyilkosság helyszíne

Fotó: Getty Images / Handout

-

Vasárnap már misét tartanak abban a templomban, ahol kilenc embert lőtt agyon egy férfi szerdán.


Az charlestoni metodista templom egyházközségének tagjai már szombaton találkoztak abban a szobában, ahol társaikat szerdán lelőtték – írta a BBC. A vasárnap reggel kilenc órai istentiszteletre is rengeteg embert várnak, mindenki számára nyitva állnak az ajtók, mondta a szombati találkozó egyik résztvevője.
Biztosan sok ember eljön, akit sosem láttunk még, és valószínűleg ezután sem fogunk. Ez az Úr temploma, senkit sem utasíthatunk el.

Szombaton is rengetegen emlékeztek meg az áldozatokról a templomnál, voltak, akik több száz kilométert utaztak ezért.


A városban egy menetet is szervezett a Black Lives Matter mozgalom. A Black Lives Matter azután jött létre, hogy 2013-ban a bíróság felmentette George Zimmermant, aki megölte a fegyvertelen afroamerikai Trayvon Martint.


Közben Dél-Karolina fővárosában, Columbiában azért tüntettek, hogy vegyék le az állami törvényhozás épületéről a konföderációs zászlót. Ez a zászló az amerikai polgárháború szimbóluma, a déli államok, így Dél-Karolina is, ekkor megpróbáltak elszakadni az Egyesült Államoktól, hogy továbbra is tarthassanak rabszolgákat. Az országban sokak úgy vélik, a zászló a fehér felsőbbrendűség jelképe.

Ezt a zászlót tartotta kezében a charlestoni gyilkos is több olyan fényképen, amelyek szombaton kerültek ki az internetre.

A zászlóról Barack Obama amerikai elnök is úgy nyilatkozott, hogy az a múzeumokba való.