Újra járható a Szabadság híd és a Vámház körút

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

-

Autóval már lehet arra menni, csak lassabban, a tömegközlekedés még nem állt helyre.


Fél 9-től újra lehet autóval közlekedni a Szabadság hídon és a Vámház körúton: Pestről Buda felé a közúti sávon, Budáról Pest felé azonban a Belgrád rakparttól a Pipa utcáig csak a Buda felé menő villamossínen, legfeljebb 20 km/órával lehet menni - közölte a BKK.


Ultrahanggal vizsgálták az utat, és megállapították, Buda felé valamint a villamospálya nincs üreg. A Pest belvárosa felé vehető oldalon viszont egy 50-100 köbméteres lyuk van a Fővám téren, arra korábban azt mondták, legalább egy hétig tart a helyreállítás.

A tömegközlekedésre még érvényes a korlátozás, mivel további vizsgálatokra van szükség. Ezért a 15-ös és a 115-ös buszt továbbra is elterelik, a 47-es villamos helyett a meghosszabbított útvonalú 61-es, a 49-es villamos helyett pedig a 19-essel lehet utazni, mindkét járat lényegesebben sűrűbben indul. A 83-as troli helyett pótlóbusz jár, a 979-es busz módosított útvonalon halad.

A Budai alsó rakparton a Döbrentei tér környékén délben 80 méteres szakaszon félpályás útlezárást vezetnek be, itt torlódás várható.