Újra járható a Csalagút

Fotó: AFP / DENIS CHARLET

-

A Csatorna-alagútban szombat reggel 8 órakor újraindult a forgalom, amelyet azért kellett felfüggeszteni hajnalban, mert több mint száz migráns a biztonsági őrökkel szembeszállva behatolt a calais-i terminál területére és két alagútba - közölték különböző források.


„Az első Eurostar szerelvény 8 óra 5 perckor elindulhatott Angliából, majd egy üres tehervonat is csökkentett sebességgel. A forgalom fokozatosan helyre fog állni, és délelőtt 10 óra körül Franciaországból is elindul majd egy szerelvény" - közölte az AFP hírügynökséggel az üzemeltető Eurotunnel társaság szóvivője.

Fabienne Buccio, Pas-de-Calais prefektusa pedig azt mondta: „A behatoló menekültek eléggé messze, 15 kilométer mélyen jutottak be az alagútba."


Az éjfél utáni erőszakos behatolás során könnyebben megsérült tíz ember, köztük hét menekült Öt mentőautó érkezett a helyszínre a riasztott rendőrökön kívül - közölte korábban egy tűzoltó tisztségviselő. Hozzátette, a behatolók éppen elhagyják a területet, ahova illetékteleneknek tilos belépni.

A hírügynökség szerint a bevándorlók támogatására a helyszínen tartózkodott a No Border (Nincsenek Határok) nevű anarchista szervezet több aktivistája.