Újra heves támadás indult egy ukrajnai településnél

-

Az eddigi legkomolyabb tüzérségi támadásról számoltak be hétfői közleményükben az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői a stratégiai fontosságú kelet-ukrajnai Sirokine településnél. Emellett csapatösszevonásokat is tapasztaltak.


Vasárnap az EBESZ Sirokinéhez közeli megfigyelőposztjairól 69 harckocsilövedék, valamint 191 darab 83 milliméteres és 151 darab 120 milliméteres aknagránát kilövését regisztrálták. Kora délután az onnan húsz kilométerre fekvő, a kormányerők kezén lévő, stratégiai fontosságú Mariupol városába vezető úton tört ki tűzharc.


Az EBESZ egyik drónja tizenegy harckocsi, négy páncélozott csapatszállító jármű és gyalogos egységek átvonulását észlelte a lázadók birtokolta területen fekvő Kulikiven, Sirokinétől 15 kilométerrel északra.

A vasárnapot megelőző három nap folyamán a drón 17 harckocsit, három tarackágyút és hatvan csapatszállító járművet vette észre egy lázadók ellenőrizte övezetben Sirokinétól 50 kilométerrel északra – közölte még az EBESZ.