Újra első fokon tárgyalhatják Portik Tamás ügyét

Fotó: MTI/Terrorelhárítási Központ / MTI/Terrorelhárítási Központ

-

Akadhatnak olyanok, akik eddig nem tettek tanúvallomást.


Újabb tanúk bizonyíthatják, hogy a 15 éves fegyházbüntetését töltő Portik Tamás tudott arról: Jozef Rohác az utcán robbantja fel Boros Tamást - írja a Magyar Idők. Az Aranykéz utcai merénylet másodfokú tárgyalása előtt olyan tanúk bukkanhatnak fel a lap szerint, akiket a robbantás előtt Portik vagy a környezetéből valaki figyelmeztethetett arra, hogy 1998. július 2-án ne menjenek Budapesten az Aranykéz utcába vagy a környékére, ám eddig nem tettek vallomást.

Ha valóban új tanúk kerülnek elő, várható, hogy az ügyet visszautalják első fokra. Ebben az esetben a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az ítélőtáblának meg kell változtatnia a törvényszék Portikra vonatkozó döntését, és a legsúlyosabb büntetést kell kiszabnia rá felbujtóként több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölésért.

A 90-es évek olajüzleteiben meghatározó Energol Rt. egykori marketingigazgatója fegyházban tölti a Prisztás József 1996-os megöletése miatt kapott jogerős 15 éves büntetését.