Újra előkerült a disznófej Barcelonában

Fotó: Getty Images / David Ramos

-

Csak most egy Barca-játékosnak küldték az Espanyol elleni kupavisszavágón.


Nem múlt el botrányos jelenetek nélkül az Espanyol–Barcelona-meccs, a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágója. Az első mérkőzés a tíz sárga és két piros lap, valamint az öltözőfolyosón kis híján kialakuló verekedés miatt lett emlékezetes, míg a visszavágót az Espanyol drukkerei tették felejthetetlenné.

A kisebbik barcelonai csapat néhány szurkolója szerette volna megismételni a Barca-drukkerek hírhedt 2002-es akcióját, amikor a csapatuktól az év nyarán az ősellenség Real Madridhoz szerződő Luis Figót egy disznófejjel dobták meg, amikor először visszatért a Camp Nouba.


Egyik gusztustalanabb, mint a másik


A disznófejet ezúttal Gerard Piquének „címezték”, igaz, a válogatott védő nem vehette át a küldeményt, ugyanis a kispadon ülte végig a csapata által 2-0-ra megnyert mérkőzést. A szurkolók megtalálták a feleségét, Shakirát is egy meglehetősen gusztustalan, „Shakira mindenkié” feliratú molinóval.

Luis Suárezt „harapós kutyának” nevezték egy feliraton, és persze Lionel Messinek is kijutott a jóból. Őt az előző mérkőzésen az Espanyol kapusa, Pau López általi megtaposására emlékeztették, egy „Pau, a lábad mutatja nekünk az utat” drapival. Ez egy meglepően ügyes utalás volt a Real Madrid drukkereinek arra a molinójára, amellyel José Mourinhónak üzentek („José, az ujjad mutatja az utat”), miután kis híján kinyomta Tito Vilanovának, a Barca akkori másodedzőjének a szemét egy túlfűtött hangulatú el Clasicón.