Újra a Gellért-hegyről lövik fel a tűzijátékot

Fotó: AFP / FERENC ISZA

-

Augusztus 20-án este arany és nemzeti színeket ígérnek az égre.


Az augusztus 20-ai ünnepi tűzijáték legnagyobb, leglátványosabb effektjeit idén a Gellért-hegyről lövik fel, amelyek így még messzebbről lesznek láthatók - mondta a Leskovics Pirotechnika Kft. vezető pirotechnikusa az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Leskovics Éva elmondta: néhány év kihagyás után idén újra tűzijátékhelyszín lesz a Gellért-hegy, új szereplőként pedig belép a Szabadság híd. A tűzijáték gerincét adó bombákat, a látványos, nagyon magasra fellőtt effekteket a Gellért-hegyről indítják majd, a telepeket és római gyertyákat pedig a katonai pontonokról, a Dunáról.

Kifejezetten sokat szerepel majd az ünnepi aranyszín, valamint egy teljes blokkot szenteltek a nemzeti színeknek. A gyűrű- és aranyló fűzfaformákat is felvonultató programot a kísérőzenéhez tervezték és időzítették, a füst eloszlásához szükséges szüneteket is beiktatva.

Megjegyezte: a Gellért-hegyi helyszín nagy lehetőség a számukra, hiszen az onnan fellőtt tűzijáték sokkal messzebbről látható lesz.


A nem helyszínhez kötődő előkészületekkel már csaknem végeztek, a helyszíni telepítést szombaton kezdik a Gellért-hegyen, vasárnaptól, a pontonokon, jövő kedden a Szabadság hídon, szerdán pedig a Lánchídon telepítik az eszközöket.