Újpest polgármestere Auschwitzhoz hasonlította a Fradi-stadiont

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Attila

-

A Ferencváros–Újpest (0-1) bajnoki derbit a helyszínen tekintette meg Wintermantel Zsolt (felső képünkön balra) is.


Újpest polgármesteréről tudjuk, hogy rendkívül aktív a Facebookon, a szombat estét végigposztolta az indulástól kezdve egészen a meccs utóéletéig.


Lassan indulunk! :)

Posted by Wintermantel Zsolt on Saturday, 12 December 2015

Miután bejutott a stadionba, Wintermantel ezt írta ki: „Bejutottunk. Ez maga a láger. Bunkó »biztonságiak«, tahó viselkedés. Lökdösik, taszigálják az embert. Engem négyszer motoztak meg. Egyszer a faszi(?), úgy tűnt, élvezte is... És azt gondolják, így majd tömegek jönnek. Ez így nem normális!” – utalt az auschwitzi koncentrációs táborra a polgármester.

Erre reagálva egy Fradi-szurkoló ezt írta neki: „Valószínűleg oka van a kiemelt szigornak. Sosem láttam még békés derbit. Lehet szarozni, Polgármester Úr, de azt hiszem, nem jogos.”

Wintermantel válaszolt: „Rendnek kell lennie, de az elmebeteg terror sem megoldás.”


Aztán posztolt képet az újpesti közönség felől, majd egy másik bejegyzésében a Ferencváros műsorközlőjét szapulta. „Ez a bemondó szánalmas! Nem. Inkább röhejes... Hajrá Lilák! A tábor veletek!”


Ez a bemondó szánalmas! Nem. Inkább röhejes... :DHajrá Lilák!, a tábor veletek!

Posted by Wintermantel Zsolt on Saturday, 12 December 2015

A mérkőzés végeztével csak ennyit írt ki: „Szüzesség off” – utalva arra, hogy a Ferencváros először kapott ki magyar bajnokin a Groupama Arénában.


Győzelmével az Újpest felugrott a második helyre a tabellán, de még így is 18 pont a hátránya a listavezető Ferencvárossal szemben.

A meccs elején Böde Dániel komoly sérülést szenvedett – fotó 18 éven felülieknek ide kattintva.