Újabb vizsgálat az NVI-botrányban

-


Az Alkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálja a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) február 23-án történt tömegjelenetet – közölte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke, Molnár Zsolt a testület szerdai zárt ülése után.

Molnár Zsolt mellett Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja is azt hangsúlyozta, hogy mivel egy népképviseleti szerv munkáját akadályozták, nemcsak a jogállamiságot, hanem a nemzetbiztonságot is érintő ügyről van szó.

Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja és Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke is elítélte az NVI-nél történteket. Mirkóczki Ádám szerint egyesek a Jobbikhoz akarják kötni az NVI-nél megjelent kopaszokat, akit ő „a fideszes Kubatov Gábor fizetett verőlegényeiként” emlegetett. Több férfi Facebook-oldala szerint a Fradi Securitynél dolgozik, ám az FTC cáfolta, hogy bármi közük lenne hozzájuk.

Németh Szilárd ezt a kijelentést a jobbikos képviselő üldözési mániájának tulajdonította, hozzátéve: Kubatov Gábor már nyilatkozott ebben az ügyben. Kubatov korábban azt mondta, a felvételek alapján méltatlan helyzet alakult ki az NVI-nél.

A rendőrség egyébként már nyomoz az ügyben. Nyakó István szocialista politikust a Kúria szerint is akadályozták népszavazási kezdeményezése leadásában, azonban a bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy a kopaszok és Erdősi Lászlóné – a vasárnapi zárvatartásos népszavazási kezdeményezés sikeres benyújtója – összejátszott volna. Holott egy fénykép bizonyítja: az egyik férfinél lévő mappában biztosan Erdősiné népszavazási kezdeményezése volt, aláírva.