Újabb világsztár igazolt Kínába

-

A portugálok Európa-bajnok labdarúgója, Ricardo Carvalho a Sanghaj SIPG csapatához szerződött szerdán.


A kínai klub közleménye szerint elhúzódott a papírmunka, ezért csak most, a dohai edzőtábor után jelentették be a Real Madrid és a Chelsea korábbi középhátvédjének leigazolását. Hozzátették, a külföldi játékosok alkalmazásának új szabályozása miatt alaposan át kellett gondolniuk a tapasztalt játékos szerződtetését.


A kínai szövetség januárban öt főben maximálta a légiósok számát az élvonalban, de közülük csak három lehet a kezdőcsapat tagja. A 38 éves védő a Sanghaj SIPG ötödik külföldi futballistája az Oscar, Hulk, Elkeson brazil trió, valamint az üzbég Odil Ahmedov mellett.

„Ha közülük bárki megsérül, Carvalho megkapja az esélyt. Ő az egyik legjobb védő a világon, a tapasztalata fontos számunkra, hiszen segítheti a fiatal labdarúgóinkat” – nyilatkozta a klubelnök.

Ricardo Carvalho 2004-ben Bajnokok Ligáját nyert az FC Portóval, majd háromszoros angol bajnok lett a Chelsea-vel. 2010-ben a Real Madrid szerződtette, ahol három évet töltött, utána Monacóban folytatta. A portugál válogatottban 89 mérkőzésen öt gólt szerzett, és tagja volt a tavaly nyári franciaországi Európa-bajnokságon aranyérmes csapatnak is.

A Sanghaj SIPG ingyen szerezte meg a hátvédet, mert szabadon igazolható volt.