Újabb változtatási tervekről várja az utasok véleményét a BKK

Fotó: MTI / Kallos Bea

-

A fonódó villamos után a 7-es és 33-as buszcsalád új menetrendjéről is megnyitotta a vitát, a véleményeket november 10-ig várja.


A BKK szerint a két buszvonal módosítására azért van szükség, mert a 4-es metró elindítása átalakította az utazási szokásokat, de megmaradtak a metróátadás előtti hagyományos közlekedési irányok. A BKK utasszámlálást, komplex forgalomfelvételt végzett, ezek alapján dolgozták ki az új forgalmi rendet.

Ez alapján a jövőben a 133-ason kívül új gyorsjárattal, a meghosszabbított útvonalú 33-as járattal is el lehet majd jutni a pesti belváros felé, és ez átveszi a 107-es és 233-as szerepét is. A 7E gyorsjárat hétköznap a reggeli és délutáni csúcsidőszakban, illetve napközben sűrűbben közlekedik majd, a 133-as járat útvonala az Egyetemváros térségében módosul.

A 103-as busz meghosszabbítva, a Móricz Zsigmond körtérig közlekedik majd és ide kerül a 114-es, a 213-as és a 214-es autóbusz belső végállomása is.

Új járatot indítanak 203E számmal a Donát-hegy térségéből a Balatoni úton át a 4-es metró Kelenföld vasútállomás végállomásáig.

Az új menetrendek a BKK honlapján véleményezhetők.