Újabb válogatott játékos jön vissza az NB I-be, ezúttal Németországból

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Távozik a Greuther Fürth labdarúgócsapatától a magyar válogatott Korcsmár Zsolt, aki az OTP Bank Ligában újonc Vasas színeiben folytatja pályafutását.


A német másodosztályban szereplő klub honlapjának hétfői cikke szerint megszületett a megállapodás a két egyesület között, de a részletek tisztázása még folyamatban van. Az idő nem sürgeti a feleket, mert Magyarországon csak jövő kedden zárul az átigazolási időszak.


A német együttes sportigazgatója, Ramazan Yildirim elmondta, hogy a 24-szeres válogatott Korcsmár érdekeit is szem előtt tartották, amikor elengedték, hiszen hosszú sérülése után a magyar bajnokságban sokkal több lehetősége lesz a játékra.

A 27 éves középhátvéd 2010 nyarán az Újpestből igazolt a norvég SK Brann csapatához, három évvel később pedig a Fürth játékosa lett. Tavaly tavasz óta azonban nem futballozott, mert elszakadt a keresztszalagja. Ezért az elmúlt két és fél szezonban csupán 35 bajnoki mérkőzést játszott a német másodosztályban, és egy gólt szerzett.

A Vasas a 12 csapatos hazai élvonalban 19 forduló után a 10. helyen áll, ugyanúgy 16 pontot gyűjtve, mint a már kieső helyen tanyázó Puskás Akadémia FC.