Újabb utánpótlás-edző távozott Bernd Storck érkezése óta

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A korábbi 31-szeres válogatott focista, Pisont István az U18-as válogatottat vezette.


Amint arról beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) német sportigazgatója villámgyorsan vette át a hatalmat a magyar utánpótlás-futballban: márciusban kezébe vette az U20-as válogatott irányítását, de az U17-es csapat munkájába is beleszólt. Március legvégén be is mutatkozott az U20-asokkal, a világ élvonalába tartozó mexikói válogatottal 1-1-es döntetlent játszott. Az U17-esek az Európa-bajnoki selejtező magyarországi elitkörében szerepeltek le, egyesek szerint pont Bernd Storck miatt. Idegileg kikészült mindenki”, mióta Storck itt dolgozik – szivárgott ki az edzőberkekből.


Pisont István múlt héten, a Norvégia elleni 3-1-es vereséget követően jelentette be az U18-as válogatott tagjainak, hogy a jövőben nem kíván velük együtt dolgozni. Pár nappal később az MLSZ-nek is jelezte szándékát, majd a hét elején Bernd Storckkal egyeztetve erősítette meg elhatározását – írja az NSO. A sportigazgató egyetértett a döntéssel és elfogadta Pisont lemondását.

A volt válogatott focista szövetségi edzőként több különböző korosztálynál dolgozott az utóbbi években, 15 mérkőzésen ő vezette a válogatottakat, ezeken 10 győzelem, 4 döntetlen és 1 vereség született.


Ősszel jönnek az Eb-selejtezők, és még olyan labdaátvételi és átadási problémák is megjelennek, hogy elképesztő. A pályán nem kommunikálnak egymással, csak bambulnak” – mondta az Utánpótlássport.hu-nak a norvégok elleni meccs után Pisont, de akkor még azt mondta, szövetségi edző szeretne maradni.