Újabb ünnep, újabb stadion

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt / MTI / Czeglédi Zsolt

-

A felcsúti stadiont húsvéthétfőn, a debreceni Nagyerdeit május elsején adták át. Kósa már a Barcelonát várja.


A város és Szima Gábor klubtulajdonos 1999-ben vette át a Lokit. Akkor azt mondták, a lépést csak az igazolhatja, ha a csapat BL-csoportmeccset játszhat majd a Nagyerdőben a Barcelonával – idézte fel Kósa Lajos polgármester.

„Hol van az a Barcelona?” – tette fel most a kérdést, amelyre a válasz innentől már csak a szerencsén és a sorsoláson múlik. Kiderült egyébként az is, Orbán Viktor mondta ki először, hogy „Debrecenben stadion kell”.

A miniszterelnök szerint a stadion lélegzetelállító lett, amihez a tervezőkön, mérnökökön és munkásokon kívül teremtő gondolat is kellett. „Így képzeljük el a jövőt. A magyar szellem, a magyar tervezők és mérnökök, a magyar vállalatok és munkások ilyen alkotásokkal teszik ismét naggyá Magyarországot.”

A miniszterelnök azt mondta, a stadion egy régi görög mértékegység, amellyel a távolságot mérték. „Ma ismét közelebb kerültünk egy stadionnal a világ élvonalához.” Orbán Viktor szerint „a sport képes megváltoztatni a világot, segít erős és becsületes emberré nevelni gyermekeinket.”

A több mint 20 ezer férőhelyes Nagyerdei Stadiont a kormány 2 éve kiemelt beruházássá nyilvánította, 12,5 milliárd forintból épült fel.


- - - - - - - - - - - - - - - -