Újabb területen szedi áldozatait a hőség

-

Az avar és az aljnövényzet után már egy fenyvest és lakóit is veszélyeztetik a kiszáradt földeken fel-fellobbanó tüzek Veszprém megyében.


Újabb tűzesetek adnak munkát a Veszprém megyei tűzoltóknak, Tapolcánál fenyvest is veszélyeztetnek a lángok - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Csépányi-Barczi Petra elmondta, Tapolca külterületén öt hektáron ég avar, ahol a tapolcai önkormányzati tűzoltók mellett badacsonytomaji és keszthelyi egységek, illetve az ábrahámhegyi és a zalahaláp-sáskai önkéntes tűzoltók is részt vesznek az oltásban. A szóvivő hozzátette: a tűz a közeli fenyvest is veszélyezteti.

Szintén avar és aljnövényzet ég 15-20 hektáron Öskü és Hajmáskér közelében. Csépányi-Barczi Petra elmondta, az oltásban részt vevő veszprémi, pétfürdői és balatonfűzfői tűzoltók munkáját nehezíti, hogy honvédségi területen, a lőtérnél csaptak fel a lángok.

Hétfő délután három másik 1,5-2 hektáros tűz is adott munkát a tűzoltóknak Veszprém megyében Nemesvámosnál, Devecsernél és Pápasalamon térségében.


Tarlótűzben kiégett bálázógép a Veszprém megyei Nemesvámos határában