Újabb szexuális zaklatást hallgatott el a német rendőrség

-

Csak most közöltek egy öt nappal ezelőtt történt esetet: egy 16 éves fiú akart megerőszakolni egy nőt egy berlini elővárosi vonaton. Sem az elkövető, sem a tettes nem bevándorló.


A berlini rendőrség csak most közölt információkat egy múlt hét pénteki szexuális zaklatásról. A rendőrség az áldozat védelmével indokolta az ötnapos késést. A Bild úgy tudja: sem a tettes, sem az áldozat nem menekült vagy bevándorló.

Pénteken este egy 16 éves, részeg fiatal egy 32 éves nőt akart megerőszakolni az egyik S-Bahn vonalon. A férfi fogdosta a nőt, és már lerángatta róla a nadrágot, amikor az elővárosi vonat utasai meghúzták a vészféket.

A fiatal ezután bántalmazta a vonat vezetőjét, majd a síneken át akart elmenekülni. A rendőrök üldözőbe vették. Végül figyelmeztető lövésekkel tudták megállítani.

Az eset után a megtámadott nőt és a vonat vezetőjét is kórházba kellett szállítani. A fiatal férfi már korábbról is ismert volt a rendőrség előtt kábítószer-kereskedelem és testi sértés miatt.

A szilveszteri tömeges kölni molesztálások előtt azzal vádolták a német rendőrséget, hogy nem adtak időben felvilágosítást arról, hogy az elkövetők nagy része észak-afrikai arab volt.