Újabb száz panasz érkezett a botrányos kölni szilveszterről

Fotó: MTI/EPA/DPA / MARIUS BECKER

-

Lassan már két hete történt a tömeges molesztálás és rablás, de még mindig tömegével jelentkeznek áldozatok a hatóságoknál.


A kölni szilveszteri események kapcsán még mindig sokan fordulnak a rendőrséghez. A legfőbb ügyész, Ulrich Bremer kedd déli tájékoztatása szerint már 653 panasz érkezett, ez százzal több, mint a hétfőn este közölt 553 – írta a Spiegel.


Az ügyészség jelenleg 12 gyanúsított ellen nyomoz, ebből öten előzetesben ülnek. Az Észak-Afrikából érkezett férfiakat vagyon elleni bűncselekményekkel – például lopással – vádolják, egyiket sem szexuális visszaéléssel.

Szilveszter éjszakáján a kölni pályaudvar előtti téren férfiakból álló csoportok nőket vettek körbe, szexuálisan bántalmazták és kirabolták őket. Hogy hány embert vizsgáltak át mint potenciális elkövetőt, azt nem közölte a legfőbb ügyész. A rendőrség korábban 20 gyanúsítottról beszélt, a bűncselekmények 45 százaléka volt szexuális jellegű.

A rendőrségnek azonban már nem lehet kérdéseket feltenni, csak az ügyészségnek, a sokat kritizált rendőrségi megnyilvánulásoknak. A szilveszteri történtek miatt az ügyészség két újabb ügyészt nevez ki.