Újabb rezsicsökkentést jelentett be Lázár János

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

A jövő félévben az Első Nemzeti Közműszolgáltató a gáz- után az áramszolgáltatást is megkezdheti. Svájcban és Olaszországban pedig nem csajozni volt.


Az Első Nemzeti Közműszolgáltató átvette a Főgáz ügyfeleit, a következő két hétben pedig olyan megállapodások várhatók, amelyekkel az Első Nemzeti Közműszolgáltató a gáz- után az áramszolgáltatást is megkezdheti a jövő félévben – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Azt is mondta hogy megkezdődtek azok a tárgyalások, amelyek nyomán mintegy 90, önkormányzati távhőszolgáltató vállalat állami érdekkörbe kerülhet. Így a nemzeti közműszolgáltató olcsó gázt, olcsó áramot és olcsó távhőt szolgáltathat majd – tette hozzá Lázár János.

A Főgáz állami átvételekor azt is észrevették, hogy a manipulálta az órákat, ugyanis mintegy 2000 társasházban nagyobb gázórákat szerelt fel, mint amit kellett volna. Emiatt a lakóknak magasabb alapdíjat kellett fizetniük, és hiába kértek óracserét, a Főgáz ezt nem tette meg. Lázár azt is elmondta, hogy a pénzt jóváírják a számlákon.

Lázár szerint a Főgáz becsapta az embereket, amiért felelősséget kell vállalnia a cég menedzsmentjének.

A kormány rendeletben kötelezi a szolgáltatókat a gázmérők lecserélésére. Ez a miniszter szerint újabb rezsicsökkentést jelent.


Nem csajozni volt külföldön Lázár

A miniszter reagált az egykori, kétmilliós hotelszámláit érintő kérdésre – írta az Index. Az ügyben a héten hozott ítéletet a másodfokú bíróság, eszerint Lázárnak el kell árulnia, kivel tárgyalt és hol szállt meg 2013-ban Svájcban és Olaszországban.

Lázár ennek ellenére nem akarja elmondani kikkel találkozott. Azt mondta:


a bíróság nem tudja leellenőrizni a szavaim valóságtartalmát, hiszen mondhatom azt, hogy nem emlékszem, de mondhatok olyat is, ami nem igaz arról, hogy kivel voltam a hotelben.

Viszont annyit elárult – írta a 444–, hogy nem csajozni volt,


A munkámmal kapcsolatos ügyben utaztam. Az a szubtrópusi feltételezés, hogy én csajozni voltam, az a feleségem számára is komolytalan, hiszen ő tudja, hogy éjjel-nappal dolgozom.