Újabb részletek derülnek ki az elhagyott kisfiúval kapcsolatban

Forrás: police.hu

-

Az anya tagadja, hogy elhagyta volna a gyereket, az élettársa mást állít. A 2,5 éves gyerek hétfő délután egyedül sírdogált egy pad mellett, mikor rátalált egy idegen. A gyerek képét a rendőrök közzétették, de a szülők nem jelentkeztek érte. Az anyát később beazonosították, egyszer telefonon sikerült felhívni, de „a vonal megszakadt”. A nőt később elkapták és kihallgatják.


A 34 éves nő a kihallgatáson tagadta, hogy az utcán hagyta volna a gyereket – írja a boon.hu a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjére hivatkozva.

A nő azt állította, nagyon összeveszett élettársával, és dühében elment otthonról, Gerzsonkát is ott hagyta. Az élettárs viszont azt állítja, az anya magával vitte a gyereket. A rendőrség most azt próbálja kideríteni, melyikük hazudik.

A 34 éves V. Renáta ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást a rendőrség. A nyomozás adatai szerint a nő hétfőn délután 2 előtt hagyta felügyelet nélkül a kisfiát, ezzel veszélyeztette a gyerek testi, értelmi, erkölcsi, érzelmi fejlődését.

A rendőrség közleménye szerint a nő egymásnak ellentmondó érvekkel magyarázta tettét.

A kisfiú ideiglenesen állami gondozásba kerül. Egyelőre kórházban van, Csiba Gábor kórházigazgató a Blikknek azt mondta, a gyerek egészséges, és jól érzi magát.


A 2,5 éves kisfiút a Stadion utcában találta meg egy járókelő hétfőn. Miután senki sem jelentkezett érte, a kisfiú pedig nem szólalt meg, a rendőrség a lakosság segítségét kérte a gyerek beazonosításában. A fiút felismerték, így kiderült az is, ki az anya. A rendőrség délelőtt közölte, rövid ideig tudtak beszélni a nővel telefonon, de a vonal megszakadt, utána már nem vette fel senki. A nőt otthonában sem találták meg.


Később elfogták, majd bevitték, órákon keresztül hallgatták ki.