Újabb repülőbaleset Indiában

Fotó: AFP / NOAH SEELAM

-

Túlszaladt a kifutópályán 161 emberrel a fedélzetén, 15-en megsérültek. Korábban kedd reggel az indiai fővárosban, Újdelhiben majdnem két gép ütközött össze.


Túlszaladt a kifutópályán egy Goából Mumbaiba tartó utasszállító az indiai Dabolim repülőtéren 161 emberrel a fedélzetén. A gép felszállásra készült, 15-en sérültek meg. A baleset helyi idő szerint hajnali 5 órakor történt, amikor egy Dubajból érkező repülőgép befejezte az útját.

Egy szemtanú szerint az utasszállító 360 fokban, azaz teljesen körbefordult a baleset előtt, az egyensúly elvesztése miatt pánik tört ki a fedélzeten.

Indiában kedden nem ez volt az első repülőbaleset: kis híján összeütközött két repülőgép a kifutópályán kedden az indiai főváros, Újdelhi nemzetközi repülőterén.

A repülőtéren dolgozó egyik illetékes számolt be arról, hogy az Indira Gandhi egykori kormányfő nevét viselő légikikötő belföldi terminálján egyelőre ismeretlen okból szembe került egymással két, utasokkal teli repülőgép.

Egyikük éppen indulni készült, s meg is kapta a felszállási engedélyt, míg a másik éppen leszállt ugyanarra a kifutópályára. A tragédiát a pilóták akadályozták meg.