Újabb rajtaütés Brüsszel Schaerbeek negyedében

Fotó: BELGA MAG / AURORE BELOT

-

A brüsszeli Schaerbeek kerületének egy részét ismét lezárták. A Meiser téren a villamosokat kiürítették, robbanást is lehetett hallani – írja a Le Soir. Egy embert ártalmatlanná tettek.


Egy ember megsebesült, a rendőrök pedig őrizetbe péntek délután, amikor újabb razzia zajlott vették Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében. A kerület polgármestere a Le Sior című lappal délután három óra körül azt közölte, az akció véget ért, de a környéket még lezárva tartják.

A szövetségi ügyészség megerősítette, hogy a razzia a csütörtökön Párizs Argenteuil nevű negyedében végrehajtott akcióval áll összefüggésben. A francia rendőrök is őrizetbe vettek egy férfit, aki terrorcselekményre készült. Később kiderült, hogy korábban Belgiumban – távollétében – már elítélték, mivel dzsihadistákat toborzott.

A Le Soir korábban helyszínen lévő újságírók tudósításaira és Twitter-bejegyzésekre hivatkozva írta, hogy a Meiser teret lezárták, mert fegyveres művelet zajlik jelenleg a területen. A tér felé tartó villamosokat kiürítették, fegyverropogás hallatszott, és 25 percen belül két robbanást is lehetett hallani. A belga hírügynökség beszámolója szerint egy embert ártalmatlanná tettek az akció során.

A környező épületek előtt rendőrök és katonai járművek is vannak. A rendőrség különleges egységei egy magánlakásba történő behatolás közben valószínűleg egy embert lelőttek, de ezt az értesülést a rendőrség még nem erősítette meg.

Bernard Clerfayt, a kerület polgármestere addig nem adhat tájékoztatást az eseményekről, amíg a rajtaütés zajlik.