Újabb ötlet merült fel, hogy mi lehet a hosszú élet titka

-

A világ legidősebb embere, a 116 éves Susannah Mushatt Jones minden napját baconös tojással kezdi.


A Guinness Rekordok könyve megerősítette, hogy a világ legidősebb embere a 116 éves amerikai Susannah Mushatt Jones. Jelenlegi tudásunk szerint rajta kívül már csak egy olyan ember él, aki az 1800-as években született – írja a Telegraph.


A brooklyni nő egy alabamai gyapotszedő férfi gyerekeként született, 11 testvére volt. Miután elvégezte az iskolát ő is csatlakozott apjához, egészen addig, míg a húszas években dadaként kezdett el dolgozni New Yorkban.

Utolsó három évtizedét egy idősek otthonában töltötte, egészen 106 éves koráig részt vett az intézmény biztonsági őrjárataiban. 15 évvel ezelőtt megvakult, de nincsen ágyhoz kötve, és orvoshoz is csak évente háromszor jár. Az egyetlen gyógyszer van, amit szed, a vérnyomáscsökkentője.

A reggelije pedig mindig ugyanaz: pár szál bacon, rántotta és őrölt kukorica. Konyhája falán egy felirat van kifüggesztve, amelyen az áll: „Baconnel minden jobb”. A hosszú élet titkának egyébként azt tartja, hogy sosem ivott vagy dohányzott, de mindig sokat aludt.

Jonesnak nincs gyereke, szülinapjára a 100 unokaöccse és unokahúga közül mentek el páran.

A Los Angeles-i Gerontology Research Group-nak (Gerontológiai Kutatócsoport) van egy listája a 110 évnél idősebb emberekből, eszerint a brooklyni nőn kívül még egy olasz, verbaniai nő született az 1800-as években, de ő pár hónappal fiatalabb Susannah Mushatt Jonesnál.

Ezzel ő Európa legidősebb embere is, a hosszú életét szerinte annak köszönheti, hogy napi több nyers tojást megeszik.

A valaha élt legidősebb ember szintén nő, a francia Jeanne Calment, aki 122 évesen és 164 naposan halt meg.