Újabb őrült mutatvánnyal sokkolt Nik Wallenda

Fotó: AFP / STAN HONDA

-

Eddigi leghosszabb, több mint félórás, nagy magasságban végzett mutatványát hajtotta végre Nik Wallenda kötéltáncos-akrobata az amerikai Milwaukee-ban kedden.


Wallenda a Milwaukee Mile nevű versenypálya fölött tíz emeletnyi magasságban kifeszített kötélen egyensúlyozott végig. A mutatványnak ezúttal a hossza volt leginkább figyelemreméltó: 33 perc alatt 475 métert tett meg a levegőben. A látványos eseményre egy nagy vásár, a Wisconsin State Fair közelében került sor. Wallenda feltartott hüvelykujjával jelezte a sikert a lenti nézőseregnek, akik hangos ovációval ünnepelték a világhírű amerikai akrobatát.Nik Wallenda legutóbb idén áprilisban hívta fel magára a figyelmet, amikor egy 120 méter magas, forgó óriáskeréken sétált végig Floridában.A 36 éves akrobata 2012-ben a Niagara vízesés, 2013-ban a Grand Canyon feletti átkeléssel vívta ki a világ elismerését, és chicagói felhőkarcolók között is egyensúlyozott. A többszörös Guinness-rekorder akrobata felesége és három gyereke is kötéltáncos.


A Grand Canyon felett


Nik Wallenda német származású akrobatacsalád, a "repülő Wallendák" sarja, a hetedik nemzedék képviselője. Dédapja, Karl Wallenda 73 évesen szörnyethalt, amikor 1978-ban Puerto Ricóban 10 emeletnyi magasságból lezuhant a toronyházak között kifeszített kötélről. Nik Wallenda 2011-ben a tragédia helyszínén anyjával együtt sikerrel hajtotta végre a mutatványt.


A Niagara feletti átkelést nagyapja emlékének szentelte