Újabb orosz repülőgép zuhant le

Fotó: AFP / CHARLES LOMODONG

-

Egy orosz gyártmányú gép meghibásodott, és közvetlenül a felszállás után lezuhant Dél-Szudánban. A tragédia legalább negyvenegy halálos áldozatot követelt.Egy orosz személyzettel közlekedő teherszállító repülőgép zuhant le közvetlenül felszállás után ma reggel Dél-Szudánban – jelentette helyi forrásokra hivatkozva az orosz állami tévé hírportálja, a Russia Today (RT). A gépről a helyi források azt írták, hogy egy orosz gyártmányú Antonov An-12-esről van szó, az RT is egy ilyen gépről készült archív képpel illusztrálja hírét. Egy helyi forrás szerint a balesetet a gép túlterheltsége és technikai hiba okozhatta.


A baleset mindössze 800 méterrel a repülőtér mellett történt, az áldozatok pontos számáról egymásnak ellentmondó információk kerültek ki. Dél-Szudán elnökének szóvivője szerint a repülőn 20-an utaztak, de csak ketten élték túl a balesetet. A repülőgép egy halászfalura zuhant, egyelőre pontosan nem lehet tudni, összesen hányan haltak meg, a Reuters szerint a helyszínen több, mint 41 holttestet számoltak össze.

A helyi National Courier című lap egyik forrása szerint a repülő Juba repülőteréről indult az onnan mintegy 600 km-re északra fekvő Paloich városába.


A baleset helyszíne